top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Ταξίδι στα Τίρανα (photos)

  • Η χώρα των Βαλκανίων που προσπαθεί να ξεπεράσει το χθες.

Δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές για ταξίδι, καθώς αποτελεί μεταξύ άλλων ένα σχετικά κοντινό προορισμό. Η Αλβανία, όμως, δεν είναι όπως την έχουν κάποιοι στο μυαλό τους και τα τελευταία χρόνια επιχειρεί την ταξιδιωτική της ανάπτυξη.


Πλησιάζοντας τα αλβανικά σύνορα


Η μέχρι τώρα ανεξερεύνητη γωνιά των Βαλκανίων συνδυάζει θάλασσα, βουνά και κάστρα. Μετά την ανοικοδόμηση σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων επιθυμεί να καταλάβει μια θέση στο χάρτη των τουριστικών χωρών της Ευρώπης.


Καταστήματα με κάθε λογής αναμνηστικά, λίγα μέτρα από τον τελωνιακό σταθμό


Δεν λείπουν βεβαίως και τέτοιες εικόνες


...καθώς και τέτοιες


Τα Τίρανα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η πλατεία Σκεντέρμπεη αποτελεί το κεντρικότερο σημείο της πόλης και φιλοξενεί το κτίριο της όπερας, το τζαμί του Έτχεμ Μπέη από το 1789, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και τον Πύργο του Ρολογιού με πανοραμική θέα και ύψος 35 μέτρων. Το block», όπου κάποτε έμεναν τα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος, αποτελεί πλέον περιοχή επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων.


Άποψη της Αλβανικής πρωτεύουσας


Η συνοικία Blloku είναι γεμάτη με εστιατόρια, καφετέριες και bar. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια βόλτα με το τελεφερίκ που οδηγεί στην κορυφή του βουνού Dajti, όπου υπάρχουν αρκετές καφετέριες και εστιατόρια. Ακόμη μπορεί να κάνει παζάρια στις αγορές του και το ευρώ γίνεται δεκτό, παρότι δεν είναι το εθνικό νόμισμα.

Άποψη της Αλβανικής πρωτεύουσας. Εντπύπωση μου έκανε ο φωτεινός σηματοδότης


Όμορφα πάρκα


Άποψη της Αλβανικής πρωτεύουσας


Άποψη της Αλβανικής πρωτεύουσας

Προεδρικό μέγαρο


Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Λεκ Αλβανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 131,74 λεκ)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.


Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ

Te Stela Resort & SPA, Τίρανα.


Το Te Stela Hotel βρίσκεται πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο SH2 που συνδέει τα ​​Τίρανα με το Δυρράχιο και πρόκειται για ένα κομψό ξενοδοχείο με εστιατόριο με υπαίθρια μπιραρία, εγκαταστάσεις σπα και αρκετές πισίνες.


Έξω από το ξενοδοχειακό συγκρότημα


Το Te Stela Resort & SPA απέχει 500μ. από το πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο QTU. Τα τοπικά λεωφορεία που οδηγούν στο κέντρο της πόλης κάνουν στάση στο QTU κάθε μισή ώρα. Σας μεταφέρουν στο κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 7χλμ., σε περίπου 15 λεπτά. To διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων είναι προσβάσιμο σε 9χλμ. από το Te Stela Hotel.


Te Stela Resort & SPA

Te Stela Resort & SPA, Τίρανα

Te Stela Resort & SPA, Τίρανα

Te Stela Resort & SPA, Τίρανα

To δωματιο που μας φιλοξένησε

Te Stela Resort & SPA, Τίρανα

Το πρωϊνο είναι πολύ καλό. Εδώ θα βρείς τον κλασσικό buffet . Οι παροχές του ξενοδοχείου ειναι ικανοποιητικές και το προσωπικό είναι ευγενέστατο.

Είσοδος στα spa

Te Stela Resort & SPA, Τίρανα


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ:

Προσωπικό 4,6

Παροχές 4,3

Καθαριότητα 4,5

Άνεση 4,6

Σχέση ποιότητας / τιμής 4,5

Τοποθεσία 3,9

Εν κατακλείδι...

Περάσαμε υπέροχα, απολαμβάνοντας στο έπακρο την εκδρομή μας άσχετα αν κράτησε μόλις 24ώρες. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, γεμίσαμε με υπέροχες εικόνες και είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή μας και τον σχεδιασμό του επόμενού μας ταξιδιού.


Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που είδες και διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!







bottom of page