top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Amalfi Italy (photos)

  • Η πόλη με την μαγευτική ακτογραμμή.

Το μαγευτικό Αμάλφι που βρίσκεται στην επαρχία Σαλέρνο της Ιταλίας είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO γνωστό παγκοσμίως!



Από πού να ξεκινήσω; Μόλις επέστρεψα από αυτό το κομμάτι του ουρανού στη γη. Υπέροχοι, φιλικοί, εξυπηρετικοί άνθρωποι, σε έναν τόπο όπου η οικονομία περιστρέφεται γύρω από τον τουρισμό.


Το Αμάλφι είναι ένας συνδυασμός ιστορίας, μύθου και φυσικών τοπίων.


Ταξιδέψαμε με αυτοκίνητο και κάναμε όλη την διαδρομή από την Νάπολη στο Σαλέρνο και πάλι πίσω. Ο δρόμος, αν και επικίνδυνος, είναι κάτι που θα πρέπει να το ζήσει κάποιος σαν εμπειρία.

Το Αμάλφι είναι ένας συνδυασμός ιστορίας, μύθου και φυσικών τοπίων.


Διακοπές στο Αμάλφι

Το Αμάλφι είναι ιδανικός προορισμός αν θέλεις να περάσεις τις διακοπές σου δίπλα σε πανέμορφες ακτές, αν αγαπάς την τέχνη, τη φύση και τα φεστιβάλ. Στο Αμάλφι θα απολαύσεις μέρες χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, ξέγνοιαστες βόλτες σε εκπληκτικά τοπία και πεντανόστιμες μπουκιές από την εξαιρετική τοπική κουζίνα του!

Εξερεύνησε τους δρόμους του Lorenzo d'Amalfi, του Capuano και του Mercanti όπου θα δεις την ιταλική φινέτσα να απεικονίζεται σε κάθε μικρό κατάστημα ανάμεσα στα λιθόστρωτα στενά! Αφού περάσεις μέσα από θολωτά περάσματα και εντυπωσιακά συντριβάνια, απόλαυσε τον εσπρέσο σου σε μια από τις γραφικές πλατείες.


Η εντυπωσιακή περιοχή Vagliendola γεμάτη με μικρά ζαχαροπλαστεία


Στον Ιταλικό Νότο που μοσχοβολά λεμόνι και φρεσκοκαβουρδισμένο εσπρέσο θα βρεις και την εντυπωσιακή περιοχή Vagliendola γεμάτη με μικρά ζαχαροπλαστεία. Θα κάνεις βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και θα δεις τον περίφημο Torre dello Ziro, τον ιστορικό πύργο που προσέχει την πόλη του Αμάλφι.


Εξερεύνησε τους δρόμους του Lorenzo d'Amalfi, του Capuano και του Mercanti όπου θα δεις την ιταλική φινέτσα να απεικονίζεται σε κάθε μικρό κατάστημα ανάμεσα στα λιθόστρωτα στενά! Αφού περάσεις μέσα από θολωτά περάσματα και εντυπωσιακά συντριβάνια, απόλαυσε τον εσπρέσο σου σε μια από τις γραφικές πλατείες.



Όντας ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός, ειδικά το καλοκαίρι, (σε αντίθεση με την δική μας επίσκεψη) η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς το Αμάλφι είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Ο καιρός είναι ζεστός επιτρέποντάς σου να κάνεις tour στα παραθαλάσσια χωριά που απλώνονται κατά μήκος της ακτογραμμής χωρίς να υποφέρεις από τη ζέστη.


Άποψη από την μαγευτική ακτογραμμή


Πώς να πάω στο Αμάλφι

Μπορείς να φτάσεις στο Αμάλφι με αυτοκίνητο, τρένο, λεωφορείο, αεροπλάνο και πλοίο. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Σαλέρνο που συνδέει όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις. Επίσης, υπάρχουν απευθείας λεωφορεία που αναχωρούν καθημερινά από τον σταθμό Tiburtina στη Ρώμη προς το Αμάλφι.


Τα βαθυγάλανα νερά και το υπέροχο τοπίο του όρμου O'Rarone στο Αμάλφι


Το Αμάλφι είναι ένας συνδυασμός ιστορίας, μύθου και φυσικών τοπίων. Από τα κατάφυτα μονοπάτια, τις μαγευτικές παραλίες μέχρι τα σπιτάκια που στέκονται γαντζωμένα στην πλαγιά του λόφου, το Αμάλφι θυμίζει πίνακα ζωγραφικής.


Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις αεροπορικώς το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το διεθνές αεροδρόμιο της Νάπολης, Capodichino που προσφέρει απευθείας πτήσεις από και προς τους κύριους ιταλικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς (συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου).


θα ανακαλύψεις την ιστορία του τόπου μέσα από την αρχιτεκτονική, το μπαρόκ στυλ των επιβλητικών εκκλησιών του, μέσα από τα μουσεία, τους εντυπωσιακούς πύργους και τις υπόσκαφες σπηλιές.


Εναλλακτικά, μπορείς να φτάσεις στο Αμάλφι με πλοίο. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσεις είναι με πλοίο που αναχωρεί από την ηπειρωτική χώρα από το λιμάνι του Σαλέρνο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τα εισιτήρια, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Αμάλφι.


Εξερευνώντας το Αμάλφι θα ανακαλύψεις πως δεν είναι μόνο ένα σύμπλεγμα από πολύχρωμα σπίτια που στέκονται πάνω στις απότομες πλαγιές των βουνών Lattari.


Με λίγη οργάνωση μπορείς να δεις όλα αυτά τα υπέροχα μέρη όπως μεσαιωνικούς πύργους, καλοδιατηρημένα μοναστήρια, εντυπωσιακά μουσεία και κρυφές σπηλιές. Αν θέλεις να κάνεις μια χαλαρή βόλτα, ξεκίνα από το ιστορικό κέντρο του Αμάλφι.


Πού να παρκάρεις στο Αμάλφι

Δεν υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης στο Αμάλφι, επομένως η μόνη επιλογή είναι να αφήσεις το όχημά σου σε έναν από τους χώρους στάθμευσης επί πληρωμή. Ακριβώς πέρα ​​από τη σήραγγα που οδηγεί από το Ατράνι στο Αμάλφι, θα βρεις το Luna Rossa, το οποίο προσφέρει τιμές 3€ την ώρα.


Στην περιοχή του λιμανιού, υπάρχει το parking Berma Portuale, το μεγαλύτερο πάρκινγκ στο Αμάλφι. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για αφύλακτο πάρκινγκ επί πληρωμή με τιμές που ξεκινούν από 2-5€ ανά ώρα, ανάλογα με την εποχή.


Συμβουλή: ο αυτόματης πληρωμής δέχεται μόνο μετρητά. Επίσης, το πάρκινγκ είναι κλειστό τις Τετάρτες λόγω της ανοιχτής αγοράς που πραγματοποιείται από τις 05:00 έως τις 15:00.


Κλείνοντας...

Το μέρος κόβει την ανάσα αλλά κάτι που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν πάς εκεί είναι ότι αυτή η περιοχή ΔΕΝ είναι κατάλληλη για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Με ελάχιστες επιλογές μεταφοράς, χωρίς UBER και μην βασιστείτε στην πολύ κακή εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα ταξί και τα λεωφορεία.

Για τους νεότερους ανθρώπους, είναι μαγευτικό. . .


Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!


bottom of page