top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Singapore... What else? (Photos & videos)

Έγινε ενημέρωση: 13 Απρ 2023

  • η πιο «έξυπνη» πόλη στον κόσμο.

Χωρίς αμφιβολία η Σιγκαπούρη είναι η πόλη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πόλη του μέλλοντος. Το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «Πόλη λιοντάρι» και από το 1963 όποτε και ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται η «Ελβετία της Ασίας»


Είναι γνωστή όχι μόνο για τα τεχνολογικά επιτεύγματα αλλά και για τα κοινωνικά καθώς κατάφερε μέσα σε 50 χρόνια να αναπτυχθεί όσο καμία άλλη ίσως χώρα στον κόσμο την ώρα που ο πληθυσμός της αποτελείται από 4 διαφορετικές εθνικότητες. Ινδούς, Μαλαισιανούς Κινέζους αλλά και Ευρασιάτες.


Η μετακίνηση στην Σιγκαπούρη είναι άριστη. Το μετρό (υπάρχει σχετικό βίντεο) διαθέτει υπεραρκετές στάσεις για να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα χωρίς κανένα κόπο. Για να ανακαλύψετε φυσικά την πόλη θα πρέπει να την περπατήσετε, κάτι που κάναμε αρκετά τις ημέρες που βρισκόμασταν εκεί.


Τοποθετημένη σχεδόν στον Ισημερινό, η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πλέον ανεπτυγμένες πόλεις του κόσμου και μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Ασίας. Καταπράσινη πόλη, ξακουστή για τα πάρκα αναψυχής της, την υψηλή τεχνολογία και τα superκαταστήματά της.


Στους γεμάτους κόσμο δρόμους της Chinatown (υπάρχουν φωτογραφίες), οι μάντεις της τύχης και οι μάγοι, οι καλλιγράφοι και οι πιστοί των ναών συνεχίζουν να είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Στην Μικρή Ινδία (υπάρχουν φωτογραφίες), μπορείτε να αγοράσετε το καλύτερο υφασμάτινο σαρί του κόσμου, φρέσκα καρυκεύματα ή μια φωτογραφία από τον αγαπημένο σας Hindu θεό.


σσ: Πέραν των φωτογραφιών υπάρχουν βίντεο που αποτυπώνουν επ' ακριβώς αυτά που θέλει να δεί ο ταξιδιώτης.


Χρήσιμα

Κωδικός Κλήσης: 0065 Νόμισμα: Δολάριο Σιγκαπούρη Γλώσσα: Αγγλικά, Κινέζικα, Μαλαισιανά Κλίμα: Τροπικό, ζεστό με υγρασία Ηλεκτρικό Ρεύμα: 220 Volts

Xρήμα: 1 Δολάριο Σιγκαπούρης = 2euros περίπου

Βίζα: Οι Έλληνες θα χρειαστούν για παραμονή πέραν των 30 ημερών

Η Σιγκαπούρη ήταν η ακριβότερη πόλη του κόσμου το 2014. Ακόμα και σήμερα βίσκεται στη λίστα με τις 131 πόλεις του κόσμου με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης

Πότε να πάτε Το κλίμα είναι τροπικό, ζεστό, υγρό και βροχερό, με δύο εποχές μουσώνων. Οι βορειοανατολικοί μουσώνες είναι από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο και οι νοτιοδυτικοί μουσώνες από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τι να φάτε Η ποικιλία φαγητών είναι μεγάλη και καλύπτουν όλα τα γούστα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα νοστιμότερα εδέσματα της κινεζικής, της ινδικής, της μαλαισιακής αλλά και της δυτικής κουζίνας. Το βράδυ θα περάσετε υπέροχα στη προκυμαία Μποοτ με τα αμέτρητα καφέ-μπαρ.


Ξεκινώντας από το Ελ. Βενιζέλος με την Qatar Airways προς τη Doha

και από εκεί στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.

Μετά από 13 ώρες συνολικής πτήσης, είδαμε επιτέλους τις ακτές τις Σιγκαπούρης.


Το Changi Airport στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε το καλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως στα ετήσια World Airport Awards του Skytrax 2019

Το αεροδρόμιο Changi ανακηρύχθηκε επίσης ως το καλύτερο αεροδρόμιο για δραστηριότητες αναψυχής. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη τσουλήθρα, δωρεάν 24ωρο σινεμά, πισίνα στον τελευταίο όροφο και πάρκο με πεταλούδες, ενώ σύντομα θα αποκτήσει τον μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο!


Με κατεύθυνση το Marina Bay Sands για να χαλαρώσουμε και να

θαυμάσουμε την νυχτερινή Σιγκαπούρη.

Η θέα από τον 56ο όροφο του Mariba Bay Sands, μας αντάμειψε με το παραπάνω.

Χαλαρώνοντας με ένα απολαυστικό ποτάκι, ενώ οι κάμερες και οι

φωτογραφικές μηχανές "έπιασαν" δουλειά.

Άποψη της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

στη China Town της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

Άποψη της Σιγκαπούρης

Singapore Flyer

F1 με πυρετώδεις προετοιμασίες

Άποψη της Σιγκαπούρης και στο βάθος το Marina Bay Sands

Αυτό το όχημα γίνεται και πλεούμενο... Δυστυχώς δεν το προλάβαμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα όπως μπορείτε να δείτε.

Το Merlyon. Xαρακτηριστικό γνώρισμα της Σιγκαπούρης

Άποψη της πίστας F1

Προεδρικό Μέγαρο



Η Σιγκαπούρη διαθέτει αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό σταθμό και ακτοπλοϊκές γραμμές. Όσο αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς διαθέτει λεωφορεία, ταξί και μετρό. Χαρακτηριστικά βίντεο από το μετρό (MRT) και ταξί...



Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένο επεισόδιο από την Σγκαπούρη με όλα τα βασικά αξιοθέατα





bottom of page