top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Porto Vitilo Boutique Hotel Mani (photos)

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαρ 2023

  • ...ατμόσφαιρα μεσογειακής πολυτέλειας. Words & photos by Makis Zoumpos


1η Ιουλίου αγαπητέ μου αναγνώστη... Καλό μήνα εύχομαι από καρδιάς και ας χτυπάει κόκκινο η θερμοκρασία.


Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά έναν προορισμό, έχεις μια γλυκιά ανυπομονησία και προσμονή να εξερευνήσεις το καινούργιο, να ανακαλύψεις έναν τόπο διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι στη Μάνη δεν πηγαίναμε για πρώτη φορά αλλά κάθε φορά που την επισκέπτεσαι, πάντα ανακαλύπτεις και κάτι νέο!

Tις εντυπώσεις του ταξιδιού μας καθώς κι ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μπορείς να τις δεις πατώντας ε δ ώ


Σε αυτή την ανάρτηση όμως θα κάνουμε αναφορά στο Porto Vitilo Boutique Hotel, το ξενοδοχείο κόσμημα που έχει το μοναδικό προνόμιο της θέας τόσο προς τον ήρεμο κόλπο του Οιτύλου όσο και προς τον Ταΰγετο, μαγεύοντας τον επισκέπτη με το μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας.


Με γνήσια μανιάτικη αρχιτεκτονική προσέγγιση, που κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις, το Porto Vitilo Boutique Hotel Mani βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της Μάνης Αρεόπολη, άρχισε την λειτουργία του -όπως πληροφορήθηκα- το 1997 με 24 δωμάτια και ολοκληρώθηκε το 2009 με την προσθήκη 21 νέων δωματίων και πολυτελών σουιτών, το καθένα διακοσμημένο με το δικό του ξεχωριστό ύφος.


Φτάσαμε μεσημεράκι καθώς είχε προηγηθεί η περιπλάνησή μας στη Μεσσηνιακή Μάνη ξεκινώντας από την πρωτεύουσά της, την Καλαμάτα και διασχίζοντας όλο το νότιο τμήμα του νομού όπως την Καρδαμύλη και την Στούπα, φτάσαμε στο Οίτυλο και το όμορφο ψαροχώρι Καραβοστάσι όπου αντικρίσαμε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείo.



Μπαίνοντας στο λόμπυ ένας ολόκληρος κόσμος ξετυλίχτηκε μπροστά μου. Πολυτέλεια, φινέτσα, υψηλή αισθητική που κλέβουν, κυριολεκτικά, την παράσταση. Ομολογώ ότι είναι ένας από τους πιο συγκλονιστικούς χώρους που έχω δει έως τώρα. Χωρίς καμία αμφιβολία θα ήταν η πρώτη εικόνα που θα ανέβαζα στο instagram.


Οι εκπλήξεις στο λόμπυ συνεχίστηκαν με την εντυπωσιακή επίπλωση και φωτιστικά, τους υπερπολυτελείς και αναπαυτικούς καναπέδες. τα χαριτωμένα κορίτσια με τα πλατιά χαμόγελα και τον elegant ρουχισμό τους στη ρεσεψιόν. Πρέπει να έμεινα περισσότερο από 20 λεπτά, προσπαθώντας να το εξερευνήσω, πριν αποφασίσω να συνεχίσω την ξενάγηση στο υπόλοιπο ξενοδοχείο.








Αφήνοντας το λόμπυ κατευθύνθηκα στον εξωτερικό χώρο. Ενας επίγειος παράδεισος! Design έπιπλα, υπέροχο γκαζόν και μία πισίνα χαρίζοντας καταπληκτική θέα στα δωμάτια και τις σουίτες.







Σε αυτό το σημείο μου πρότειναν να πιω ένα δροσερό drink. Το έκανα, χωρίς δεύτερη σκέψη και αποζημιώθηκα τόσο για την υπέροχη γεύση του, όσο και για το άρτιο service.


Επόμενος σταθμός δωμάτιο 107, το οποίο θα γινόταν το σπίτι μας για τις επόμενες 3 ημέρες. Ευρύχωρο, εντυπωσιακό, με υπέροχο design και ήπιες αποχρώσεις που σε χαλαρώνουν, πλήρως εξοπλισμένο με τα luxury προϊόντα περιποίησης, μηχανή καφέ, ψυγείο, 24ωρη υπηρεσία δωματίου και πολλές ακόμη παροχές.







Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

4,5 - Εξαιρετικό

Τοποθεσία *****

Καθαριότητα *****

Εξυπηρέτηση *****

Τιμή ****


Σίγουρα ένα τριήμερο δεν είναι αρκετό για να γευτείς το Porto Vitilo Boutique Hotel Αποφάσισα, λοιπόν, να συνοψίσω την εμπειρία μου εκεί, σε μία λέξη. Πολυτέλεια! Εξάλλου, ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί λίγη πολυτέλεια στις διακοπές του;


Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!


Τηλέφωνο 2733 059210

Μουσικές περιπλανήσεις by melodieswebradio.com



bottom of page