top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Απόδραση στην ομορφιά της Μάνης (photo & video)

Έγινε ενημέρωση: 1 Ιουλ 2021

  • η απόδρασή μας, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αφιερώνω το παρακάτω οδοιπορικό πέραν της συζύγου μου, στους φανταστικούς μας συνοδοιπόρους που η καλή τους διάθεση, αποτέλεσε το μισό της επιτυχίας του ταξιδιού. Αιμιλία, Έφη, Γιώργο, Σίμο!.


Φέτος η γιορτή του Αγίου Πνεύματος έκανε ποδαρικό στον Ιούνιο και αποτέλεσε την σαφέστερη ένδειξη πως το τριήμερο αυτό, αποτελεί την αφετηρία του φετινού καλοκαιριού.


Ο καιρός είναι κάθε μέρα και πιο καλοκαιρινός, οπότε οι ευκαιρίες για αποδράσεις, εκδρομές και μικρές εξορμήσεις είναι το απόλυτο ζητούμενο.


Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά έναν προορισμό, έχεις μια γλυκιά ανυπομονησία και προσμονή να εξερευνήσεις το καινούργιο, να ανακαλύψεις έναν τόπο διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι στη Μάνη δεν πηγαίναμε για πρώτη φορά αλλά κάθε φορά που την επισκέπτεσαι, πάντα ανακαλύπτεις και κάτι νέο!


Δένδρα πολλά μην περιμένεις να δεις βέβαια, αλλά από αγριολούλουδα και βλάστηση άλλο τίποτε! Άλλωστε εδώ δεν ήρθες για κάτι συνηθισμένο. Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο!


Πάμε όμως μαζί να «ψηλαφήσουμε» μια περιοχή που αν δεν την έχεις ψάξει νωρίτερα, θα σε πιάσει αδιάβαστο! Το ταξίδι στη Μάνη δεν είναι ό,τι πιο εύκολο… Είναι όμως μοναδικό!

  • Τι να δεις

Το Οίτυλο. Είναι ένας παραδοσιακός λακωνικός οικισμός κτισμένος στο βουνό, με μοναδική θέα στη θάλασσα και το νέο Οίτυλο. Αξίζει μια επίσκεψη στη μονή Ντεκούλου, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες και το ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Κόλπος του Οίτυλου


Το Λιμένι. Είναι κουκλίστικο! Θα πας και δε θα θέλεις να φύγεις… Καλύτερη ώρα νωρίς το πρωί για να πιείς τον καφέ σου ή στο ηλιοβασίλεμα για να δεις τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα, απολαμβάνοντας θαλασσινά στο “Τελωνείο”. Δίπλα του ο πύργος Μαυρομιχάλη, που έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα. Λίγο πιο πάνω στέκει επιβλητικός και ο πατρικός πύργος των Μαυρομιχαλαίων που αποκαλείται “παλάτι”.

Πανοραμική άποψη από το Λιμένι

Μίνι οδοιπορικό στο Λιμένι


Την Αρεόπολη. Η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης τα έχει όλα. Γραφικά στενάκια που χαίρεσαι να τα περπατήσεις, εντυπωσιακούς πύργους (Πικουλάκη, Μπαρελάκου, Μαυρομιχάλη), την ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών με το πολυώροφο καμπαναριό, καλαίσθητα καφέ και την πανέμορφη πλατεία της 17ης Μαρτίου. Για τους Μανιάτες δε χωρά αμφισβήτηση! Η επανάσταση του γένους ξεκίνησε από εδώ στις 17 Μαρτίου 1821…


Αρεόπολη

Αρεόπολη

Αρεόπολη

Αρεόπολη

Αρεόπολη


Σαββατόβραδο στην Αρεόπολη


Παραλία Αλύπα. Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα. Η μαγεία της φύσης. Ένας μικρός κόλπος, περιτριγυρισμένος από πυργίσκους και μια ταβέρνα, η Αλύπα, που έγινε διάσημη με τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη Tempest και με τα γυρίσματα του διαφημιστικού για το Ούζο Πλωμαρίου.

Παραλία Αλύπα

Παραλία Αλύπα

Παραλία Αλύπα

Παραλία Αλύπα


Ο Κότρωνας είναι ένα κεφαλοχώρι που διαθέτει μια μικρή παραλία με άμμο και γραφικά ταβερνάκια.

Μίνι οδοιπορικό στον Κότρωνα

  • Πού να μείνεις

Αν σ΄ αρέσει η πολυκοσμία και η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης (μη φανταστείς βέβαια τίποτα extreme) τότε μείνε στην Αρεόπολη. Αν σ’ ενδιαφέρει η πολυτέλεια, ένα luxury resort και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα επίλεξε το Λιμένι, το Οίτυλο ή το Καραβοστάσι. Εκεί μείναμε και εμείς, στο Porto Vitilo Boutique Hotel που μπορείς να διαβάσεις την εμπειρία μας εδώ


"H απόλυτη μετάβαση έγινε με το mini μας"


bottom of page