Αναζήτηση
  • Makis Zoumpos

Bergamo Italy (photos & video)

Ενημερώθηκε: 4 Απρ 2020

  • ...η πόλη με τα δύο πρόσωπα!


“Καλωσήλθατε στην πτήση RYANAIR FLIGHT ATH - BRG FR1260” ακούγεται στο μικρόφωνο καμπίνας η κεφάτη φωνή της αεροσυνοδού (υπάρχει βίντεο παρακάτω), ενώ το αεροσκάφος μας ήδη τροχοδρομεί αργά προς το διάδρομο απογείωσης κι επιταχύνει προοδευτικά ένα βροχερό μεσημέρι του Γενάρη...

Το περιφερειακό αεροδρόμιο Orio al Serio (υπάρχει βίντεο παρακάτω) είναι μικρό, σύγχρονο και εύκολο. Απέχει μόλις 5 χλμ. από το ιστορικό κέντρο του Μπέργκαμο. Από το αεροδρόμιο λεωφορείο σε οδηγεί σε 15′ στην πόλη.


Το Μπέργκαμο είναι μία σχετικά ήσυχη και μικρή, για τα δεδομένα της Ιταλίας, πόλη. Απλώνεται στις παρυφές της λεγόμενης pianura padana, της πυκνοκατοικημένης πεδιάδας που διασχίζει ο ποταμός Πάδος, ενώ στα βόρεια υψώνονται οι χιονισμένες κορυφές των Άλπεων.

Το Bergamo είναι μία πόλη σε δύο.

Η μία πόλη, η Citta’ Bassa (Κάτω Πόλη) είναι μοντέρνα και επίπεδη με εντυπωσιακές πλατείες, ιστορικά κτήρια, εμπορικούς δρόμους και πεζοδρόμους να χαίρεσαι να περπατάς και να ποδηλατείς.


Καλή θέαση φίλοι και φίλες.


RYANAIR FLIGHT ATH - BRG FR1260

'Άποψη της πόλης σε αφίσα, στο αεροδρόμιο

Bergamo

Bergamo

η παρέα μου

Bergamo

Bergamo

Λιχουδιές

στάση για esspreso

Οδεύοντας στην Άνω Πόλη


Η δεύτερη πόλη, η Citta’ Alta (Ανω Πόλη) είναι μεσαιωνική και προβάλλει αριστοκρατική πάνω στο λόφο. Περικλείεται από καλοδιατηρημένα ενετικά τείχη που κρύβουν λιθόστρωτα σοκάκια και κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Η πρόσβαση στην Città Alta γίνεται από τέσσερις πύλες, με τα πόδια, με λεωφορείο αλλά και με ένα γραφικό οδοντωτό τρενάκι (Funicolare) το οποίο ανηφορίζει και στο κάστρο San Vigilio, το ψηλότερο σημείο του Μπέργκαμο με εξαιρετική θέα στην παλιά πόλη.


Είσοδος στο γραφικό οδοντωτό τρενάκι (Funicolare)Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


Τα λιθόστρωτα δρομάκια της Citta’ Alta οδηγούν και στην Piazza del Duomo, όπου υψώνεται ο καθεδρικός ναός αφιερωμένος στον Sant’Alessandro, πολιούχο της πόλης.


Citta’ Alta (Ανω Πόλη)


το κάστρο San Vigilio, το ψηλότερο σημείο του Μπέργκαμο με εξαιρετική θέα στην παλιά πόλη.


κάστρο San Vigilio


κάστρο San Vigilio

21 προβολές0 σχόλια