top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Εκδρομή στη γραφική και φημισμένη Στενή Ευβοίας (photo & video).

  • Mια χαράδρα κατάφυτη από πλατάνια και καρυδιές.

Αν ψάχνεις προορισμό για μονοήμερη εκδρομή όμορφα και κοντά στην Αθήνα, ρίξε μια ματιά προς Εύβοια πλευρά. Η Στενή Ευβοίας είναι εγγυημένα μια καλή επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου ιδιαίτερα τον χειμώνα, εποχή που επιλέξαμε κι εμείς και σας παρουσιάζω την εμπειρία μου μέσα από το ακόλουθο κείμενο... Καλή ανάγνωση.

Στενή


Αφού φορτώσαμε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα για την διαμονή μας, ξεκινήσαμε για το χωριό. Το βασικό είναι ότι είσαι εκεί σε λιγότερο από δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας. Δεν έχεις κουραστεί από τη διαδρομή και έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου.


Υπολογίστε ότι θα φτάσετε σε περίπου μία ώρα στην (επίσης πανέμορφη) Χαλκίδα, μέσω της καινούργιας γέφυρας. Από εκεί, θα ακολουθήσετε τον δρόμο της Αρτάκης και στο σημείο που θα σας υποδείξει η σχετική πινακίδα (που, προσοχή, δεν καλοφαίνεται), θα στρίψετε δεξιά. Σταδιακά, το τοπίο θα αρχίσει να γίνεται ορεινό και μετά περίπου μισή ώρα θα φτάσετε στη γραφική Στενή χτισμένη σε υψόμετρο 450m.


Η Στενή είναι ένας από τους πιο γνωστούς χειμερινούς κοντινούς προορισμούς από την πόλη της Αθήνας. Eίναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της ορεινής Ελλάδας με άφθονα γάργαρα νερά από το όρος Δίρφη και έναν περιποιημένο οικισμό.


ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ - Ξενώνας Βασιλική.

Όμορφη πετρόχτιστη μονάδα σε ωραίο σημείο της Στενής, κάτω από το βράχο, με αυλές, διαφορετικά επίπεδα και ωραία θέα. Αυτόνομα δωμάτια και διαμερίσματα.

Ευχαριστούμε την κυρία Αγγελική για τις όποιες πληροφορίες της, το υπέροχο πρωινό με τα χειροποίητα εδέσματα και την άψογη φιλοξενία.

Άποψη της "σουίτας Βασιλική"

Βεράντα

Άποψη της "σουίτας Βασιλική"

Άποψη της "σουίτας Βασιλική"

Η κλασσική μου φωτογραφία


Χωρίς σχόλιο


Πρωϊνό με πολλά καλούδια


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

4,5 - Εξαιρετικό

Τοποθεσία *****

Καθαριότητα *****

Εξυπηρέτηση *****

Τιμή ****

Tηλ 22280 51583



Κέντρο της Στενής είναι η πλακόστρωτη πλατεία με τα καφενεδάκια και τις παραδοσιακές ταβέρνες.

Κεντρική Πλατεία


Πρίν όμως από όλα αυτά, μπορείς να περπατήσεις στα διάφορα μονοπατάκια που διατρέχουν ολόκληρο το χωριό.

Βόλτα στα στενά

Άποψη της κεντρικής πλατείας


Ώρα για φαγητό... Ώρα για "Ταβέρνα Κισσός"

Τα κρέατα νοστιμότατα και ζουμερά! Το σέρβις γρήγορο και ευγενικό! Οι σούβλες δίπλα σου και οι μυρωδιές υπέροχες! Οικονομικό εστιατόριο και μεγάλες μερίδες! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε χοιρινό κοντοσούβλι. Υπέροχο! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Δες τις εντυπώσεις μου, στο βίντεο που υπάρχει στο τέλος


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

4 - Πολύ Καλό

Τοποθεσία ****

Καθαριότητα ****

Εξυπηρέτηση ****

Τιμή ***


Μετά το φαγητό, δεν παραλείπεται ποτέ η στάση για γλυκό και καφέ! Αναζητήσαμε το 1743 κατόπιν προτροπής όπου και καθίσαμε για να απολαύσουμε το γλύκισμά μας μαζί με τον καφέ. "Καφεγλυκοπωλείο 1743"


Κόλλησες;


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

4,5 - Εξαιρετικό

Τοποθεσία *****

Καθαριότητα ****

Εξυπηρέτηση *****

Τιμή ***


Στην εκδρομή στη Στενή, αξίζει ακόμα να επισκεφθείτε:


Τσαγιούς: Απέχει ένα χιλιόμετρο από την Κάτω Στενή, στον δρόμο προς το χωριό Καμπιά. Το αρχαίο πελασγικό τείχος που έχει διασωθεί πιθανολογείται ότι ανήκε σε ναό του Απόλλωνα ή της Αρτέμιδας. Είναι μια από τις περιοχές που διεκδικεί την αρχαία Οιχαλία. Η σύγχρονη ονομασία προέρχεται από τη φράση «Στους Αγίους», που σημαίνει ότι ο χώρος εθεωρείτο ιερός και στη χριστιανική εποχή.


Ναός Αγίας Κυριακής: Μέσα σε σπήλαιο, και πάλι στον δρόμο από την Κάτω Στενή προς τα Καμπιά, περιτριγυρισμένος από καταρράκτες και πλατανόδασος, ο ναός της Αγίας Κυριακής έχει ιερό που δεν κοιτάει προς την Ανατολή, όπως συνηθίζεται, αλλά προς τον Νότο, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει κρήνη της οποίας το νερό θεωρείται αγίασμα.


Το βίντεο μέσα από το κανάλι μου.


Εν κατακλείδι...

Περάσαμε υπέροχα, απολαμβάνοντας στο έπακρο την εκδρομή μας. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, γεμίσαμε με υπέροχες εικόνες και είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή μας και τον σχεδιασμό του επόμενού μας ταξιδιού.

Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που είδες και διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!



bottom of page