top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαMakis Zoumpos

Παραλία Αλύπα - Μάνη

  • Ολόλευκα βότσαλα και διάφανα νερά συνθέτουν το σκηνικό της.

Αν έπρεπε να περιγράψεις τη Μάνη με δύο λόγια, αυτά θα ήταν «Πέτρα και Ήλιος».


Η Αλύπα είναι μια από τις παραλίες που σε μυούν στη μαγεία με την οποία ευλογήθηκε η Μάνη και είναι κρυμμένη ανάμεσα στα πυργοχώρια της. Βρίσκεται στον όρμο της Νύμφης, σε απόσταση 14,1 χλμ. από τον οικισμό της Αρεόπολης και έμπροσθεν του ομώνυμου οικισμού.


Η ακτή έχει μήκος 55 μέτρα. Ολόλευκα, μεγάλα βότσαλα, διάφανα νερά και πλούσιος βυθός συνθέτουν το σκηνικό της. Ένας μικρός κόλπος περιτριγυρίζεται από πέτρινα σπίτια και τους χαρακτηριστικούς μανιάτικους πύργους.


Η ταινία του Τζον Κασσαβέτη Tempest και το διαφημιστικό για το Ούζο Πλωμαρίου έβαλαν τον φακό να αποτυπώσει το κάλλος της. Η εμπειρία, όμως, της εξερεύνησής της δεν συγκρίνεται με το θέαμα μέσα από την οθόνη. Μια όαση που θα σας κάνει να αυξήσετε τα ψυχικά σας αποθέματα. Οι σειρήνες του τουρισμού δεν την έχουν αγγίξει και ο χαρακτήρας της δεν έχει αλλοιωθεί ούτε από τον χρόνο, ούτε από τον Άνθρωπο.


Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!


Παραλία Αλύπα


Παραλία Αλύπα


Παραλία Αλύπα


Σημείο τοποθεσίας.




bottom of page