top of page
Αναζήτηση

Ταξίδι στα Κύθηρα (Photos)

Έγινε ενημέρωση: 4 Μαρ 2023

Ένα νησί που η φύση προίκισε με μοναδικές ομορφιές. Κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα, βουνοπλαγιές ντυμένες στα πράσινα και άλλες βραχώδης και άγονες, πηγές που ρέουν, μαγευτικές παραλίες, όμορφα γραφικά χωριουδάκια, αυθεντική γαστρονομία, αρχιτεκτονική που ακουμπάει στην Ενετική τεχνοτροπία αλλά και σε στοιχεία της Κρήτης και της Μάνης... 

Λέξεις που συνθέτουν μια εικόνα μαγική για τον ξεχωριστό αυτό προορισμό της Ελλάδας…τα Κύθηρα. Έναν τόπο που κρύβει πολλά μυστικά και σας καλεί να τα ανακαλύψετε.


Καλή διαμονή...


Με το Πορφυρούσα από Νεάπολη, και κατεύθυνση το Διακόφτι.


Διακόφτι...

Είναι παραθαλάσσιο και αποτελεί το βασικό λιμάνι του νησιού με ανταπόκριση από τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Νεάπολη Λακωνίας. Έχει ήρεμη παραλία με ψιλή άμμο, και παραδοσιακά σπίτια χτισμένα κατά μήκος της. Πριν μερικά χρόνια λίγο έξω από το λιμάνι ναυάγησε ένα Ρωσικό πλοίο και εκεί παρέμεινε μισοβυθισμένο σε ξέρα, όπου σήμερα αποτελεί αξιοθέατο.

Στο Διακόφτι υπάρχουν τουριστικές μονάδες διαμονής, καφετέριες και εστιατόρια.


Το διακόφτι από ψηλά


Αγία Πελαγία

Στο βορειοανατολικό τμήμα των Κυθήρων βρίσκεται το χωρίο Αγία Πελαγία, με το παλαιότερο λιμάνι του νησιού, υπέροχη παραλία και πολλές ταβέρνες και καταλύματα. Στην περιοχή καταλήγει το φαράγγι της Κακιάς Λαγκάδας, ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Το χωριό Αγία Πελαγία


Παραλία Φυρή Άμμος...

Βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, πολύ κοντά στο χωριό του Καλάμου. Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση παραλία με κόκκινο χρώμα στην άμμο και τα βότσαλά της ενώ κατά το παρελθόν έχει βραβευτεί με βραβείο "Χρυσός Αστερίας" για το φυσικό κάλλος και την καθαρότητα των νερών της. Πολυσύχναστη, αλλά χρειάζεται προσοχή στο δρόμο, ειδικά στο τελείωμα, όπου το παρκάρισμα είναι λίγο δύσκολο. Αξίζει όμως, γιατί η παραλία ανταμείβει με ιδανικό τρόπο. Η παραλία οργανώθηκε με καντίνα και ομπρέλες και είναι σημαντικό γιατί ο "πολιτισμός" απέχει αρκετά χιλιόμετρα!

Παραλία Φυρή Άμμος...


Στο γραφικό χωριό Μυλοπόταμος θα βρείτε μία πινακίδα “Νεράιδα, Καταρράκτης” που σε οδηγεί σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά, χαρακτηρισμένη φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια.


Πινακίδα “Νεράιδα, Καταρράκτης”


Ο καταρράκτης της “Νεράιδας” ή “Φόνισσας”


Ο καταρράκτης της “Νεράιδας” ή “Φόνισσας” βρίσκετε ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια και τα νερά του πέφτουν λαμπερά, από ύψος 20 μέτρων σχηματίζοντας μια μικρή καταπράσινη λιμνούλα ιδανική για κολύμπι, βέβαια μόνο για γενναίους κολυμβητές γιατί τα νερά είναι πάρα πολύ κρύα!


Ο καταρράκτης της “Νεράιδας” ή “Φόνισσας”


Στη Χώρα


Κύθηρα (Χώρα)


Στη Χώρα η εικόνα είναι παραμυθένια. Ξεκινήστε την περιπλάνηση στα σοκάκια της, με τα αρχοντικά και τις κατοικίες των παλιών ευγενών.


Κύθηρα (Χώρα)


Τα σπίτια, χτισμένα το ένα κοντά στο άλλο, και οι δρόμοι ανάμεσά τους στενοί με καμάρες, ακολουθούν τη λιτή νησιωτική αρχιτεκτονική, με έντονο το ενετικό στοιχείο. Αξίζει μια στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.


Κύθηρα (Χώρα)


Η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, όπως και στα περισσότερα νησιά. Στο νότιο μέρος, μαζί με το Καψάλι συνθέτουν τις πιο γραφικές και εντυπωσιακές εικόνες. Κατευθυνόμαστε σε αυτήν, περνώντας από το λαγκάδι με τα χωριά Στραπόδι και Μανιτοχώρι. Ξαφνικά, ξεπροβάλλουν μπροστά μας τα πρώτα σπίτια και στο βάθος το ενετικό κάστρο, που χτίστηκε το 1503.


Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Στην ήσυχη κεντρική πλατεία της Χώρας υπάρχει το δημαρχείο, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες.


Κύθηρα (Χώρα)


Κύθηρα (Χώρα)


Κύθηρα (Χώρα)


Η διαμονή μας

Kythea Resort.

Οι υψηλές προδιαγραφές κατασκευής, η φιλική διάθεση του προσωπικού και η απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές διαμονής στο νησί.


Kythea Resort - Θέα από το δωμάτιο της διαμονή μας.


Kythea Resort - Το δωμάτιο της διαμονή μας.



Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!



bottom of page