Αναζήτηση
  • Makis Zoumpos

Kalamata - Messinia (photos & video)

Ενημερώθηκε: 4 Απρ 2020

  • ...η Μασσαλία του Μοριά


Η Καλαμάτα, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, βρίσκεται στο μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου και είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι, στις παρυφές του Ταϋγέτου, στη θέση των αρχαίων Φαρών. Αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου σε απόσταση 215 χιλιόμετρα από την Πάτρα και 230 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμά μας να φορτώσουμε ακόμα μια φορά το αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε για την όμορφη αυτή πόλη.


Η Καλαμάτα έχει πληθυσμό 54.567 κατοίκους (απογραφή 2011) και  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα (όχι ότι γνώριζα τον πληθυσμό της αλλά το ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, το θυμόμουν από το μάθημα της γεωγραφίας).


Έχει έντονη νυχτερινή ζωή χειμώνα (και σας διαβεβαιώ από το ταξίδι μας 14/2) αλλά και καλοκαίρι, στο ιστορικό κέντρο, την παραλία και το προάστιο της πόλης την Βέργα χτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι, όπου υπάρχουν υπέροχα μαγαζιά με καταπληκτική θέα στη θάλασσα και την πόλη της Καλαμάτας.


Οδικώς η Καλαμάτα συνδέεται με την Τρίπολη και κατ’ επέκταση με την Αθήνα, μέσω του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Δυτικά η Καλαμάτα συνδέεται οδικά με τον Πύργο Ηλείας και την Πάτρα. Η Καλαμάτα διαθέτει πολιτικό αεροδρόμιο (IATA:KLX), από το οποίο πραγματοποιούνται πτήσεις προς Aθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και πτήσεις τσάρτερ προς διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Η απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας είναι 7 km.


Στο λιμάνι της Καλαμάτας υπάρχουν δρομολόγια προς Κύθηρα και Κρήτη τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Καλαμάτα διαθέτει αστικό σύστημα λεωφορείων με πέντε γραμμές , ποδηλατοδρόμους και οργανωμένη μαρίνα.


Κατά την παραμονή μας μείναμε στο Pharae Palace Hotel ένα τετράστερο ξεοδοχείο στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ρήγα Φεραίου ακριβώς πάνω στον παραλιακό δρόμο. Εξαιρετικό από όλες τις απόψεις, εκρηκτικό πρωινό και πολύ φιλικό προσωπικό.


Φάγαμε στο Κρεοπωλείον 29 τοπική κουζίνα σε πολύ καλές τιμές και άψογο περιβάλλον με τους ιδιοκτήτες να κερδίζουν τις συμπάθειες του κοινού (και το δικό μου βεβαίως....παιδιά, σας ευχαριστώ).


Ακολουθούν 20 χορταστικές φωτογραφίες καθώς και το βίντεό μας, από την Καλαμάτα.


Υγ: Την ανάρτηση αυτή θα ήθελα να την αφιερώσω στην αγαπημένη μου ανιψιά Δέσποινα Μυλωνά.


Η Καλαμάτα μας καλωσορίζει

Το ξενοδοχείο της διαμονής μας Pharae Palace Ναυαρίνου και Ρήγα Φεραίου, Καλαμάτα

Δωμάτιο 304 με θέα την θάλασσα

Η Καλαμάτα την νύχτα

Η Καλαμάτα την νύχτα

Η Καλαμάτα την νύχτα

Η Καλαμάτα την νύχτα

Αμερικάνικη Αγορά Υποδημάτων

Δημαρχείο

Η Καλαμάτα την νύχτα

Ώρα για φαγητό στο Κρεοπωλείον 29 Φαρών 29

Κρεοπωλείον 29

Με την δνση του καταστήματος

Βόλτα στο υπαίθριο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Το Νομαρχιακό Μέγαρο, από μακριά μοιάζει σαν το κτήριο της ΕΡΤ καθώς

κατεβαίνεις την Λ. Μεσογείων. Γι αυτό τράβηξα αυτή την φωτογραφία

Το μνημείο των θυμάτων των σεισμών, στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κροντήρη.

Όχι στο 5G, άκουσες;

Hλιοβασίλεμα στη Καρδαμύλη

Το βίντεό μας, αφιέρωμα στη Πόλη της Καλαμάτας108 προβολές0 σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων